Vad kostar fönster?

Kostnaden för ett fönster beror helt och hållet på vilken modell du kommer att välja och vilket typ av glas som ska sitta i det. Det är ett svårt val att bestämma sig för, då priserna kan variera väldigt mycket från fönster till fönster. Vill du byta ett helt fönster? Byta ett par glasrutor? Renovera ett gammalt fönster? Innan du kollar på priser är det bra om du har en uppfattning om hur det nya fönstret ska se ut. Något du ska ha med dig i beräkningen på fönster är att det omfattas av ROT-avdraget vilket innebär att arbetskostnaden sänks med 30 procent.

Fönsterpriserna varierar beroende på marknaden

Precis som med så mycket annat så påverkas också priset av kvaliteten och de extrasaker du skulle vilja ha. Ju mer speciella och specialanpassade fönster du vill ha, desto mer kommer de också att kosta. Ett 2-glasfönster är generellt sett billigare än 3-glas. Vill du ha 2-glas? Räkna med att betala mellan 700 och 3 000 kronor. Satsar du på 3-glas? Ett glas av den här typen kan gå på mellan 2 000 till 5 000 kronor. Observera att priserna kan variera kraftigt beroende på storlek, karmar samt glastyp.

Få ned kostnaden med ett paketerbjudande

Många fönsterleverantörer och fönsterfirmor kan ge dig olika paketerbjudanden där de fixar fönstret åt dig samtidigt som de kommer och installerar det åt dig. Det är ett bra alternativ för den som vill ha snabba lösningar, utan att behöva sköta leveransen av alla fönster.

Kostnaden beror också, såklart, på hur många fönster det är som ska installeras. Om man skulle ta en snittkostnad på ungefär vad det skulle kosta med en ny fönsterinstallation blir priset omkring 1 000 till 3 000 kronor per fönster. Om du vill skaffa dig en uppfattning av vad slutkostnaden kommer landa på kan du göra en prisförfrågan.

Bland det bästa man kan göra som kund är att använda sig av nätet och de många olika tjänster som gör det möjligt för dig att helt kostnadsfritt beställa in olika offerter på ditt arbete. Därefter kan du välja vilket av alternativen som kan ge dig den bästa lösningen. Fönster är med andra ord en sällsam historia som kräver en del av beställaren, men det finns också mycket kunniga människor bland fönsterleverantörerna som kan hjälpa dig långt för att hitta ditt perfekta fönster.