Vad kostar fönster?

Kostnaden för ett fönster beror helt och hållet på vilken modell du kommer att välja och vilket typ av glas som ska sitta i det. Det är ett svårt val att bestämma sig för, då priserna kan variera väldigt mycket från fönster till fönster, så det viktigaste du kan göra är att redan innan du börjar kolla på priser ha en bra uppfattning om vad du skulle vilja att ditt nya fönster ska göra för dig och din fastighet. Något du ska ha med dig i beräkningen på fönster är att det omfattas av ROT-avdraget, vilket då innebär att arbetskostnaden halveras, upp 50 000 kronor per person och år.

Fönsterpriserna varierar som sagt ganska kraftigt på marknaden och precis som med så mycket annat så påverkas också priset av kvaliteten och de extrasaker du skulle vilja ha. Ju mer speciella och specialanpassade fönster du anser dig behöva, desto mer kommer de också att kosta. 2-glasfönster är generellt sett billigare än 3-glas och för ett 2-glas kan du räkna med att landa någonstans mellan 700 och 3 000 kronor, medan ett 3-glas kan gå på mellan 2 000 till 5 000 kronor, helt beroende av storlek, vilka karmar samt glastyp.

Många fönsterleverantörer och fönsterfirmor kan ge dig olika paketerbjudanden där de fixar fönstret åt dig, samtidigt som de kommer och installerar det åt dig. Det är ett bra alternativ för den som vill ha snabba lösningar, utan att behöva blanda in egen leverans av fönstren, samtidigt som man kontaktar en fackman vid sidan av, men det går naturligtvis lika bra det också, om man hellre vill ta den vägen.

Kostnaden beror också, såklart, på hur många fönster det är som ska installeras. Om man skulle ta en snittkostnad på ungefär vad det skulle kosta med en ny fönsterinstallation blir priset omkring 1 000 till 3 000 kronor per fönster.

Bland det bästa man kan göra som kund är ändå att använda sig av nätet och de många olika tjänster som finns där ute som gör det möjligt för dig att helt kostnadsfritt beställa in olika offerter på ditt arbete, och därefter välja vilket av alternativen som kan ge dig den bästa lösningen. Fönster är med andra ord en sällsam historia som kräver en del av beställaren, men det finns också mycket kunniga människor i de olika fönsterfirmorna och bland fönsterleverantörerna som kan hjälpa dig långt för att hitta ditt perfekta fönster.