Frågor & svar

Hur väljer jag rätt fönster?
Det gäller att ställa rätt krav när du ska köpa fönster. De ska passa ditt hus och vara av hög kvalité samt isolerande. Det finns, som du säkert har märkt här på sidan, mängder av olika alternativ och möjligheter att välja mellan och att just anpassa ditt nya fönster efter ditt hus blir därför en delikat historia. Men det behöver inte vara så svårt, heller. Följ vår ganska enkla guide, här på sidan, så är du mer än förberedd för att kunna göra ett bra köp!

Hur kan man se på ett fönster att det är energisnålt?
Det finns en måttenhet som visar på hur mycket värme ett fönster släpper ut och det kallas för U-värde. Har ett fönster ett lågt U-värde så släpper det också ut så lite värme som möjligt, vilket då innebär att du har valt ett fönster som är energisnålt. Idag så står fönster för omkring 35 procent av all värmeläckage i ett hus och gamla fönster är i särklass de absolut sämsta fönstren man kan ha, då de skapades på den tiden då det vad självdrag som var tekniken till att kyla ner ett hus. Med ett byte av dessa fönster så kommer din energiförbrukning att bli betydligt lägre.

Som ett exempel har gamla fönster, 2-glas, ett U-värde på upp till 3,0. När man istället bestämmer sig för att byta fönster till de mer energisnåla så kommer ett sådant 3-glasfönster att ha ett värde på 1,2. Det betyder alltså enormt mycket när det kommer till att spara på energin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *